Ngrënia e ushqimit të shëndetshëm nuk mjafton për të mbajtur një shëndet të mirë, duhet t’i kushtohet vëmendje edhe mënyrës dhe ku hanë. Kështu theksoi dietologia Rujuta Diwekar në videon e saj të fundit në Instagram, ku foli për përfitimet e të ngrënit të ushqimit në qëndrimin e jogës Sukhasana.
Sukhasana është një qëndrim i thjeshtë ulur, ku njeriu kryqëzon këmbët dhe vendos duart në gjunjë. Sipas Rujutës, kjo sjellje ka disa përparësi për trupin dhe mendjen, si:
Përmirëson qëndrimin, pasi shtrin shtyllën kurrizore dhe sheshon shpatullat.
Përmirëson fokusin dhe vëmendjen, pasi e ndihmon dikë të jetë i ndërgjegjshëm për atë që ha dhe parandalon ngrënien e tepërt.
Përmirëson qarkullimin e gjakut në stomak dhe asimilimin e mikronutrientëve si vitamina B12 dhe vitamina D, të cilat janë thelbësore për funksione të ndryshme në trup.
Ai rrit energjinë, pasi e mban trupin të ri dhe të lëvizshëm, duke ruajtur forcën dhe stabilitetin e trupit.
Rujuta sugjeroi edhe ngrënien me duar, pasi konsiderohet si një mënyrë e respektueshme për t’i ofruar ushqim zjarrit tretës në stomak. Ajo tha se ngrënia me duar gjithashtu rrit shijen dhe strukturën e ushqimit, si dhe stimulon nervat dhe shqisat.
Videoja e Rujutës ka marrë mbi 100 mijë shikime dhe shumë komente nga ndjekësit e saj, të cilët vlerësuan këshillat e saj dhe ndanë përvojat e tyre të të ngrënit në qëndrimin Sukhasana. Këtu mund ta shikoni videon e saj. (politiko.makdomen.net)