Në emisionin “Në shtëpinë tonë” të transmetuar në televizionin ABC, ishte i ftuar dietologu Altin Joka, i cili foli për vlerat ushqyese dhe kuruese të uthullës së mollës. Ai tha se ky produkt është shumë i dobishëm për humbjen e peshës, parandalimin dhe shërimin e sëmundjeve të ndryshme, si dhe për përmirësimin e pamjes së lëkurës.
Sipas tij, mënyra se si e përdorim uthullën e mollës bën diferencën në rezultatet që marrim. Ai rekomandoi disa receta dhe mënyra më efikase për përdorimin e uthullës së mollës, si p.sh.
– Për arsye të brendshme, përdorimi i uthullës së mollës si gargarë për dhimbjet e fytit dhe bajamet, si dhe konsumimi i saj pas një vakti për të ulur sheqerin në gjak, alergjitë sezonale dhe rrahjet e zemrës.
– Për arsye të jashtme, përdorni uthullën e mollës si një pastrues natyral të lëkurës, si një trajtim për venat me variçe dhe si një ndihmë për detoksifikimin e trupit.
Joka theksoi se uthulla e mollës është një burim i pasur vitaminash dhe mineralesh, si vitamina C, B1, B2, B6, A, E, kalium, kalcium, magnez dhe hekur. Ai shtoi se uthulla e mollës është një probiotik që rregullon bakteret e mira në zorrë dhe ndihmon tretjen. Ai tha gjithashtu se uthulla e mollës është një detoksifikues i shkëlqyer që pastron mëlçinë dhe ruan nivelin e pH në trup.
Ai pohoi se uthulla e mollës është një produkt i mrekullueshëm që mund të ndihmojë në shumë aspekte të shëndetit dhe bukurisë. Ai këshilloi shikuesit që të përdorin uthull molle me moderim dhe të zgjedhin një produkt organik dhe të pastër. (politiko.makdomen.net)