Rexhepi: Sa na qenë në qeveri Menduh Thaçi, e ka dridhur Maqedoninë!

102

Menduh Thaçi, kryetar i PDSH-së dhe anëtarët e saj, asnjëherë nuk e kanë patur prioritet hyrjen në qeveri. Kjo parti, për aq pak, dy herë nga 1 ose 2 vite që ka qënë në qeveri e ka deridhur Maqedonin dhe sllavët. Herën e parë kishte bërë shumë punë të mëdha: -Në rajonet shqiptare i shkarkoj të gjithë drejtorët maqedon, i zavendësoj me shqiptarë; në komunat shqiptare u ngritën flamujt shqiptar, të cilët në atë kohë ishin të ndaluar me kushtetutë;më vonë u bë Lufta e Kosovës dhe PDSH-ja ishte logjistika e saj me gjithë anëtarësinë e saj besnike. -Në 2000-2001, PDSH-ja arriti që ta bind kryeministrin dhe Akademin e Shkencave dhe të Arteve që shqiptarët ti ndajnë hesapet, konfederatë ose ndarje! -Kur PFSH-së i erdhi thika pas shpine nga PPD-ja se mos po e merrte flamurin Arben Xhaferi, PDSH-së i plasi sherri në vitin 2001. -Në 2006-2008, Thaçi dhe PDSH e kushtëzuan Gruevskin, i cili kishte arritur që VMRO-në bullgare ta konvertoj në serbe dhe e kushtëzoj me 6 pika, ku njëra ndër to ishte që gjuha shqipe te jetë e barabartë me maqedonishten dhe nëse nuk bëhej kjo ne dalim nga qeveria!Kjo ka ndodhur para mbledhjes së Bukureshtit. Nejazi REXHEPI