LAJMI I FUNDIT: Arrestime në OVL-UÇK

119

Kryetari i shoqatës së familjeve të dëshmorëve, Xhavit Jashari ka thënë se nuk do lejojnë spektakle të tilla.

Ai ka kërkuar që të intervenojë edhe Policia e Kosovës pasi siç tha ai nuk kanë parë ndonjë letër.

Në zyrat e OVL-UÇK ku është duke vazhduar aksioni i bastisjes nga pjesëtarët e Njësisë Speciale të Kosovës dhe ato të EULEX.

Faton Klinaku: “Këtyre nuk iu besohet, këta bëjnë montazha, as përkthyes nuk kanë”

“Edhe Jugosllavia ka bërë kështu, por jemi detyruar t’iu kundërpërgjigjur”, ka thënë Faton Klinaku, sekretari i Organizatës së Veteranëve të Luftës, kur ka folur për bastisjen që EULEX-i po ua bën zyrave të organizatës.

“Nëse shteti nuk merr masa, do të detyrohemi ne ta bëjmë”, ka vazhduar Klinaku, duke iu referuar atyre që po ua bastisin zyrën si “këta kriminela”.

Ai shtoi se në momentin kur hynë trupat e EULEX-it për të bastisur ai ishte “në zyre duke pirë kafe”.

Klinaku deklaroi gjithashtu se askush nuk po u shpjegon asgjë, ndërsa ata që janë futur në zyrë nuk po flasin për të sqaruar përse ata janë futur në zyrat e tyre.

“Isha në zyre duke pirë kafe dhe këta zotërinj nuk prezantojnë kurrfarë letre. Edhe Jugosllavia ka bërë kështu po jemi detyruar t’iu kundërpërgjigjur”, ka përsëritur Klinaku.