Kaosi në Gjermani: Priten 10.000 raste në ditë

80

Numri i rasteve të konfirmuara të koronavirusit në Gjermani u rrit me 4.058 duke çuar totalin në 310.144.

Në të njëjtën kohë, një listë e rajoneve me rrezik u zgjerua. 16 persona të tjerë vdiqën nga koronavirusi dhe që nga fillimi i pandemisë, numri i përgjithshëm i vdekjeve është 9.578, raporton Reuters.

Një ngritje e tillë e numrit të njerëzve të sapo infektuar në Gjermani nuk është parë që nga prilli.

Instituti Robert Koch, i cili njofton të dhënat e fundit çdo ditë, thotë se 10,000 raste të reja mund të priten në ditë në ditët në vijim. Sipas tij, vetëm tetë për qind e rasteve në Gjermani janë importuar nga jashtë.

Ministri i Shëndetësisë Jens Spahn paralajmëron se situata është shqetësuese dhe se përhapja eksponenciale e virusit duhet të ndalet.

Masat kufizuese janë futur tashmë në Berlin dhe Frankfurt, dhe restorantet janë të mbyllura në mbrëmje. Rregullat strikte të mbajtjes së detyrueshme të maskave dhe mbajtja e distancës janë në fuqi në Gjermani.

Gjithashtu, sot, Gjermania azhurnoi përsëri listën e rajoneve dhe vendeve me rrezik të lartë dhe vendosi të gjithë territorin e Gjeorgjisë, Rumanisë, Tunizisë dhe Jordanisë, si dhe pjesë të Sllovenisë, Kroacisë, Bullgarisë, Lituanisë, Sllovakisë, Hungarisë dhe Holandës.

Në të njëjtën kohë, ishulli francez i Korsikës u hoq nga lista, njoftoi Instituti Robert Koch për Sëmundjet Infektive.

Për Gjermaninë, rajonet janë në rrezik kur numri i infeksioneve të koronavirusit tejkalon 50 për 100.000 banorë në shtatë ditë.