Kamerat e vëzhgimit tani do të zbulojnë automatikisht njerëzit me temperaturë

100

Kushdo që ka temperaturë të lartë do të paralajmërohet për një infeksion të mundshëm me coronavirus.

Ethet janë një nga simptomat e para të coronavirusit.

Në mënyrë që të mund të njohim një temperaturë të ngritur të trupit herët, kompania e teknologjisë Athena Security ka zhvilluar një sistem kamerash termike që supozohet të lexojë të sëmurët nga coronvirusi, transmeton Bild.

Me ndihmën e inteligjencës artificiale (AI), kamera duhet të jetë në gjendje të zbulojë ethe.

Nëse dyshohet një infeksion, domethënë nëse temperatura e trupit është jashtë normës, sistemi dërgon një paralajmërim.

Zbuloni kërcënimet herët

Sipas kompanisë, sistemi mund të përdoret në shkolla, dyqane ushqimore, spitale ose kabinat e votimit, ndër të tjera.

Produkti gjithashtu do të vihet në dispozicion të agjencive qeveritare, aeroporteve dhe ndërmarrjeve në javët e ardhshme.

Kompania pohon se sistemi nuk është softuer për njohjen e fytyrës.

Rezultatet mund të dërgohen përmes një aplikacioni ose shfletuesit të internetit.