-4.2 C
Skopje

Германските експерти пристигнаа во Тетово во опожарената модуларна болница

Денес, двајца експерти од Германија пристигнаа во Тетово, во модуларната болница која изгоре од пожарот и како резултат на тоа 14 пациенти ги изгубија своите животи и останаа и 12 повредени пациенти.

Тие се експерти од највисоко ниво за експертиза и истраги за време на катастрофи.

Нивна цел е да помогнат во откривањето и проверката на причините за пожарот во модуларната болница во Тетово.

НАЈНОВИ ВЕСТИ

Трговска и инвестициска соработка на мали и средни претпријатија од Северна Македонија и Бугарија

Агенцијата за поддршка на претприемништвото на Македонија и бугарската Агенција за промоција на мали и средни претпријатија во наредниот период ќе воведуваат нови...

Министерот Нуредини од Софија: Конкретно зборуваме за животната средината каде што имаме многу заеднички теми кои ќе ги бираме во иднина

Софија, 25 Јануари - По завршувањето на пленарната седница на двете Влади во Софија работите продолжија со седниците на адекватните комисии. По седниците на...

МФ Бесими од Софија: Рационален оптимизам каде резултатите ќе бидат одраз на сработеното

Софија, 25 Јануари - По завршувањето на пленарната седница на двете Влади во Софија работите продолжија со седниците на адекватните комисии. По седниците на...
Translate »