Në betejën kundër pandemisë, ushtarët zviceranë po përdorin smartphone-et e tyre, për të ndihmuar studiuesit për të provuar një aplikacion të ri për gjurmimin e rasteve me COVID-19. Instituti i Teknologjisë Federale Zvicerane shpreson që aplikacioni të jetë gati në 11 Maj. 100 ushtarë në Chamblon afër Lausanne, u ofruan...
Studimet e fundit tregojnë se motori i kërkimit, tek telefonat e krijuar nga kompania kineze Xiaomi ka regjistruar dhe shkëmbyer të dhënat private të përdoruesve. Sipas një raporti nga “Forbes”, studiuesit zbuluan se gjurmohet çdo kërkim i kryer në Google nga individët, përmes telefonit. Studiuesit zbuluan se kompania mbledh informacione, të...
Në shtetet ku coronavirusi ka bllokuar gjithçka, përdorimi i rrjeteve sociale ka tejkaluar rekordet e deritanishme. Ky lajm ka ardhur pikërisht nga Mark Zuckerber, gjatë një takimi që ka pasur me zyrtarët më të lartë të Facebookut, ku ka bërë të ditur se numri i thirrjeve në FaceTime ka shënuar...
Autoritetet e BE-së kanë kërkuar nga Netflix dhe Yotube që të “ngadalsojnë” transmetimin në mënyrë që interneti të mos mbingarkohet. Ndërsa shpërthimi i coronavirusit i detyron njerëzit të punojnë nga shtëpia dhe fëmijët për të qëndruar jashtë shkollës, Bashkimi Evropian po i kërkon Netflix-it dhe platformës Youtube që të ndërrojnë...
Kushdo që ka temperaturë të lartë do të paralajmërohet për një infeksion të mundshëm me coronavirus. Ethet janë një nga simptomat e para të coronavirusit. Në mënyrë që të mund të njohim një temperaturë të ngritur të trupit herët, kompania e teknologjisë Athena Security ka zhvilluar një sistem kamerash termike që...
Translate »