TikTok është një aplikacion popullor i mediave sociale, i ndërtuar rreth një arkivi të madh videos të shkurtra të realizuara nga përdoruesit e tij. Në pronësi të kompanisë kineze “ByteDance”, TikTok parashikohet që t’i tejkalojë brenda këtij viti 1 miliard përdorues aktivë mujorë. Kjo e bën atë një nga aplikacionet...
Një ditë më parë u raportua për shumë adresa Facebooku të hakeruara, ndërkohë që tani është lëshuar alarmi për një tjetër platformë, Linkedin. 500 milionë profile të platformës profesionale që ka më shumë se 600 milionë përdorues në botë janë në shitje në “Dark web”. Pas rastit të miliona profileve...
Rusia po konsolidon kontrollin e saj në Arktik duke ndërtuar një bazë të re ushtarake, siç tregojnë imazhet satelitore, ndërsa Vladimir Putin po teston një super-silur të ri të aftë të shkaktojë “tsunami radioaktiv”. Mes tensioneve në rritje dhe në një epoke të dytë të Luftës së Ftohtë midis Perëndimit...
Fizika i njeh katër forca natyrore dhe ato janë: graviteti, forca elektromagnetike dhe forca e dobët dhe e fortë. Mirëpo shkencëtarët tani pretendojnë të kenë zbuluar tregues për ekzistimin e forcës së pestë, deri më tani të panjohur, natyrore. Rezultatet për një mundësi të tillë burojnë nga një laborator në...
Shitjet e veturave të reja në Gjermani u rritën me 36 për qind në mars krahasuar me të njëjtin muaj në vitin 2020. Rezultati i shitjeve ishte i ulët sepse tregtarët u mbyllën në mars 2020 gjatë bllokimit të parë të vendit për të frenuar përhapjen e koronavirusit. Alfa Romeo kishte...
Ndërsa humbjet vazhdojnë të rriten, gjiganti elektronik ka ngritur zyrtarisht “flamurin e bardhë” në sektorin e telefonisë mobile. Tani për tani, LG ka thënë që inventari i saj aktual i telefonit është ende në dispozicion për shitje dhe se pajisjet ekzistuese do të vazhdojnë të marrin mbështetje pas shitjeve...
Detaje nga më shumë se 500 milionë përdorues të Facebook janë gjetur të disponueshme në një faqe në internet për hakerat, në New York. Disponimi e të dhënave u raportua së pari nga Business Insider. Sipas këtij botimi, ai ka informacion nga 106 vende duke përfshirë numrat e telefonit, ID-të...
Amazon tashmë ka 23,000 punonjës në Gjermani, por tani po kërkon të shtojë më shumë njerëz në fuqinë e saj të punës. Gjiganti i dërgesave tha në një njoftim për shtyp të premten se do të punësonte edhe 5,000 staf tjetër në fusha nga transporti në marketing. Shumica e punonjësve të...
Kishte aktivizuar punën nga distanca fillimisht kur shpërtheu pandemia. Tani bën hapa pas dhe fton punonjësit të kthehen në zyrë… “Google” ka njoftuar personelin që duhet t’i kthehet punës me prani fizike pas festës së Pashkës, edhe pse me kapacitet të kufizuar. Plani është për të kthyer të gjithë në zyrë...
Themeluesi i Facebookut, Mark Zuckerberg, ka bërë të ditur se platforma sociale është duke krijuar një mundësi që të gjithë ata që janë vaksinuar kundër COVID-19, të mund ta bëjnë këtë të ditur përmes një kornize në foton e tyre të profilit. Zuckerberg ka thënë se kjo do të bëhet...
Translate »