Reagim: Shteti përmes policisë po shkel mbi autonominë e BFI Në vigjilje të festës së Fitër Bajramit të cilin besimtarët muslimanë në vend po e presin me padurim kurse BFI po bën parapërgaditjet më serioze me qëllim të mbarëvajtjes të namazit të Bajramit, me theks të veçantë në udhëzimin e...
Pas më shumë se dy muajsh, të martën  qytetarët e besimit islam në vend do t’ju rikthehen xhamive. Sipas autoriteteve qytetarët gjatë kësaj periudhe duhet të jenë vigjilent dhe ti respektojnë masat e ndërmara si nga BFI-ja ashtu edhe nga Qeveria. Me vendim të Bashkësië Fetare Islame, të gjitha xhamitë...
Film Dokumentar! Andaluzia Periudha e Arte e Muslimaneve! Zbulimet shkencore dhe roli i tyre ne bote https://youtu.be/rHK4s8zyEOU
Bashkësia Fetare Islame (BFI) në mbledhjen e mbrëmshme ka sjell vendim që të gjitha xhamitë e vendit të hapen më 12 maj, duke iu mundësuar kështu besimatëve myslimanë që të mund ritet e tyre fetare t’i kryejnë në xhami. NJë vendim  i këtill i Rijasetit të BFI-së erdhe menjëherë...
Canada Në xhamitë dhe mesxhidët në Kanada, për herë të parë është lejuar që ezanet e disa kohëve të namazit gjatë muajit të Ramazanit të thirren nga altoparlantët. Komunat e qyteteve Toronto, Edmonton, Ottawa dhe Hamilton, nga fillimi i Ramazanit vlerësuan kërkesat qytetarëve muslimanë dhe lejuan që ezanet e drekës, ikindisë...
Shkup Bashkësia Fetare Islame (BFI) e Maqedonisë së Veriut në një mbledhje të mbajtur rreth aktiviteteve gjatë muajit të Ramazanit, i cili fillon nga 24 prilli, ka marrë disa vendime për të parandaluar përhapjen e koronavirusit të ri (COVID-19), duke përfshirë edhe pezullimin e faljes së namazit në xhami. Në një...
Organi kryesor fetar në Arabinë Saudite, Këshilli i Dijetarëve të Lartë, u ka bërë thirrje myslimanëve në mbarë botën që të falen në shtëpi gjatë muajit të shenjtë të Ramazanit. Kjo thirrje vlen për myslimanët që jetojnë në shtetet ku kërkohen distancimi social për ta luftuar koronavirusin, raportoi agjencia shtetërore...
Sulmi ne Zelanden e re! Si mund te parandalohet Islamofobia?!
Tema: Sjellja qe duhet te kete Muslimani me Israelitet, kristianet dhe jobesimtaret! Ligjërues: Elvis Naçi Xhamia e Tabakëve, Tiranë!
Translate »