Një numër i anëtarëve të Rijasetit të BFI-së në një mbledhje të jashtëzakonshme të mbajtur në Gostivar, ku morën pjesë 2/3 e anëtarëve të Rijasetit ka marr vendim për shkarkimin nga posti i kryetarit të BFI-së, Sulejman Rexhepin dhe në vend të tij si ushtrues detyre ka emëruar myftiniun...
Sulmi ne Zelanden e re! Si mund te parandalohet Islamofobia?!
Sekretari i Përgjithshëm në Bashkësinë Islame të Kosovës, Ahmet Sadriu ka ripërsëritur se Fitër Bajrami nuk do të falet në xhami. Sadriu në RTV Dukagjini thotë se nuk ka qenë vendim i lehtë të mbyllen xhamitë për besimtarët në këtë muaj të Ramazanit por sipas tij kjo ka ndodhur në...
Këln/Berlin Sot në Gjermani u fal namazi i parë i xhumasë u krye në kuadër të procesit të normalizimit në xhami, të cilat ishin të mbyllura për një kohë për shkak të pandemisë së koronavirusit të ri (COVID-19). Namazi në xhamitë në Gjermani u lejua nga 9 maji, edhe atë në...
Bashkësia Fetare Islame (BFI) në mbledhjen e mbrëmshme ka sjell vendim që të gjitha xhamitë e vendit të hapen më 12 maj, duke iu mundësuar kështu besimatëve myslimanë që të mund ritet e tyre fetare t’i kryejnë në xhami. NJë vendim  i këtill i Rijasetit të BFI-së erdhe menjëherë...
Përmes një komunikate drejtuar besimtarëve myslimanë, ish kreu i BFI-së Sulejman Rexhepi bën të ditur se dorëhiqet nga posti të cilin e mbajti për një kohë të gjatë ndërkohë që dorëheqjen e sqaron se gjatë gjithë kohës sa ka qenë në krye të BFI dhe punën që ka bërë...
Canada Në xhamitë dhe mesxhidët në Kanada, për herë të parë është lejuar që ezanet e disa kohëve të namazit gjatë muajit të Ramazanit të thirren nga altoparlantët. Komunat e qyteteve Toronto, Edmonton, Ottawa dhe Hamilton, nga fillimi i Ramazanit vlerësuan kërkesat qytetarëve muslimanë dhe lejuan që ezanet e drekës, ikindisë...
Tema: Sjellja qe duhet te kete Muslimani me Israelitet, kristianet dhe jobesimtaret! Ligjërues: Elvis Naçi Xhamia e Tabakëve, Tiranë!
Shkup Bashkësia Fetare Islame (BFI) e Maqedonisë së Veriut në një mbledhje të mbajtur rreth aktiviteteve gjatë muajit të Ramazanit, i cili fillon nga 24 prilli, ka marrë disa vendime për të parandaluar përhapjen e koronavirusit të ri (COVID-19), duke përfshirë edhe pezullimin e faljes së namazit në xhami. Në një...
Translate »