Shkup Kryetari në detyrë i Bashkësisë Fetare Islame (BFI) të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Shaqir Fetahu, në fjalimin e tij pas kalimit në krye të këtij organi, tha se në mënyrë dinjitoze do të luajë rolin e bartësit të paqes, prosperitetit, unitetit dhe solidaritetit në vend. Ushtruesi i detyrës Reis-ul-Ulema,...
Përmes një komunikate drejtuar besimtarëve myslimanë, ish kreu i BFI-së Sulejman Rexhepi bën të ditur se dorëhiqet nga posti të cilin e mbajti për një kohë të gjatë ndërkohë që dorëheqjen e sqaron se gjatë gjithë kohës sa ka qenë në krye të BFI dhe punën që ka bërë...
Pas më shumë se dy muaj pezullimi, sot do të falet xhumaja në të gjitha xhamitë e Kosovës. Mirëpo Bashkësia Islame e Kosovës, ka ndërmarr disa masa. Në kuadër të masave për t’u mbrojtur nga rreziku i infektimit nga virusi Covid-19, Kryesia e Bashkësisë Islame të Kosovës, ka rekomanduar që...
Një numër i anëtarëve të Rijasetit të BFI-së në një mbledhje të jashtëzakonshme të mbajtur në Gostivar, ku morën pjesë 2/3 e anëtarëve të Rijasetit ka marr vendim për shkarkimin nga posti i kryetarit të BFI-së, Sulejman Rexhepin dhe në vend të tij si ushtrues detyre ka emëruar myftiniun...
Në organizim të Bashkësisë Fetare Islame (BFI) të Maqedonisë së Veriut ceremonia qendrore e faljes së namazit të Fitër Bajramit u mbajt në xhaminë e Mustafa Pashës në Shkup në kuadër të masave COVID-19. Në emër të kryetarit të Bashkësisë Fetare Islame (BFI) të Maqedonisë së Veriut, mesazhin për Fitër...
Myslimanët e Kosovës po festojnë Fitër Bajramin, festë kjo që vjen pas agjërimit njëmujor të muajit të shenjtë të Ramazanit, por për shkak të pandemisë Covid-19, nuk është organizuar falja e Fitër- Bajramit në xhamitë e Kosovës. Në kohën e Fitër Bajramit, myftiu i Kosovës, Naim  Tërnava iu drejtua opinionit...
Besimtarët myslimanë në Shqipëri ashtu si në gjithë botën, festojnë Fitër Bajramin, por në një situatë aspak të zakontë për shkak të pandemisë së koronavirusit. Pavarësisht kësaj feste të shenjtë për myslimanët, zonat e kuqe në Shqipëri janë të mbyllura dhe nuk do të lejohet asnjë aktivitet ndërsa besimtarët...
Kryetari i Bashkësisë Fetare Islame në Republikën e Maqedonisë së Veriut, Sulejman Rexhepi, me rastin e festës së Fitër Bajramit uroi gjithë besimtarëve myslimanë në Maqedoninë e Veriut, duke shtuar se, sipas tij,  rreziku nga pandemia ndikoi që besimtarët të mbështeten edhe më shumë te Zoti. “Ne po dalim, të...
Këln/Berlin Sot në Gjermani u fal namazi i parë i xhumasë u krye në kuadër të procesit të normalizimit në xhami, të cilat ishin të mbyllura për një kohë për shkak të pandemisë së koronavirusit të ri (COVID-19). Namazi në xhamitë në Gjermani u lejua nga 9 maji, edhe atë në...
Sekretari i Përgjithshëm në Bashkësinë Islame të Kosovës, Ahmet Sadriu ka ripërsëritur se Fitër Bajrami nuk do të falet në xhami. Sadriu në RTV Dukagjini thotë se nuk ka qenë vendim i lehtë të mbyllen xhamitë për besimtarët në këtë muaj të Ramazanit por sipas tij kjo ka ndodhur në...
Translate »