Të dhënave preliminare të Komisionit Qendror të Zgjedhjeve në Kosovë tregojnë se Lëvizja Vetëvendosje ka fituar 47.88 për qind të votave, duke dalë si partia e parë në këto zgjedhje. Komisioni Qendror i Zgjedhjeve në Kosovë, ka numëruar rreth 99 përqind të fletëvotimeve nga 2 mijë e 336 vendvotime....
Banorët e Sedllarcës gjatë ditës së sotme kanë bllokuar një pjesë të pikës pagesore Tetovë-Gostivar duke kërkuar që ata të mos paguajnë 30 denarë për 3.5 kilometra rrugë që duhet të kalojnë në autostradë. Sipas tyre rruga ndihmëse nuk është e rregulluar dhe ata të vetmen rrugë për të arritur...
Raketa e parë vendore e mbrojtjes ajrore e Turqisë e tipit “HISAR A+”, që është zhvilluar nga ana e kompanive turke të industrisë së mbrojtjes ASELSAN dhe ROKETSAN kaloi testin e fundit të prodhimit përpara hyrjes në inventar. Raketa e parë vendore e mbrojtjes ajrore e Turqisë e tipit “HISAR...
Rusia do të dëbojë një diplomate shqiptare si kundpërgjigje për largimin e diplomatit rus nga Tirana dy javë më parë. Vendimi është bërë i ditur nga ministria e Jashtme ruse raporton agjencia ruse e lajmeve RIA, e cila saktëson se është caktuar një afat prej 72 orë për diplomaten shqiptare,...
Skandaloze: Libri “Gjeografia e Republikës së Maqedonisë-për vitin II të gjimnazit të reformuar” Faqja 99 : Shqiptarët kanë qenë maqedonas por në kohën e pushtetit osman janë bërë shqiptar. Shqiptarët e Maqedonisë e kanë prejardhjen nga çerkezët, romë dhe turqit. Shqiptarët në Maqedoni kanë ardhur në periudha të ndryshme kohore, duke...
Ministria për Punë të Brendshme gjatë ditës së djeshme (06.02.2021) ka vazhduar me kontrollet e shtuara në trafik, me çrrastë vetëm në Shkup ka shqiptuar 269 gjoba dhe atë: 32 për ngasje të makinës pa patentë shoferi, 14 për makina teknikisht të parregullta dhe të paregjistruara, 19 për tejkalim...
Të hënën do të nënshkruhet marrëveshja për furnizim të 200 mijë vaksinave për Kovid-19 nga Kina. Pas nënshkrimit, pritjet e autoriteteve shëndetësore janë se për afatin kohor më të shkurtër të mundshëm ato do të arrijnë në vend. Përveç vaksinave kineze vendi ka siguruar 800 mijë vaksina nga sistemi...
Ministria e Punëve të Brendshme, në kuadër të kontrolleve të ashpërsuara ka vazhduar të sanksionojë shoferë të cilët vozisin mbi shpejtësinë e lejuar. Kështu, në Tetovë ka kapur në shofer se si ka vozitur me 221 km/h. “Mbrëmë, më 6 shkurt, gjatë periudhës nga ora 19 deri në ora 22, nëpunës...
Qeveria e vendosur që të dielën ta shpallë ditë jo pune. Nga ekzekutivi njoftojnë se në seancën e sotme të këshillit soci-oekonomik është shqyrtuar drafti i ligjit “e diela është ditë për pushimin javor”. Sipas këtij drafti është paraparë që disa subjekte juridike të punojnë por vetëm në veprimtari...
Lëvizja Anti bixhoz nga Tetova sot në konferencë për shtyp kërkoi mbyllje të përkohshme të të gjitha objekteve për lojëra të fatit, deri në miratimin e ligjit i cili do të parashohë që objektet e tilla të jenë tre kilometra jashtë vendbanimeve. Këtë kërkesë e kanë për shkak të...
Translate »