Një plan apo një ide për ekonominë Ali Maksuti Në çdo paraqitje të krizave ekonomike apo financiare në botë kanë prodhuar ideolog të ekonomisë për dalje nga kriza, nganjëherë kanë prodhuar ideolog edhe zhvillimet ekonomike dhe financiare, siç qe edhe revolucioni industrial në Angli që dolën ekonomistë të rangut të Adam...
Qeveria mori 105 milion euro nga buxhetet e ministrive dhe institucioneve shtetërore, duke ndaluar pothuajse të gjitha projektet për qytetarët. Nuk ka më subvencione që mund të ishin përdorur nga qytetarët deri para disa kohësh. Aktualisht nuk ka subvencion për masat: https://youtu.be/CqZJk285XL0 Ministria e Ekonomisë – Për instalimin e pajisjeve të gazit...
Maqedonia mbetet në fund të listës së vendeve të Evropës, për ndarje të parave, për ndihmë ekonomike të bizneseve për shkak të krizës me virusin Korona. Kjo është treguar nga analiza e Aleancës Kombëtare për Zhvillimin Ekonomik Lokal nga Serbia. Ndër vendet e rajonit, më së shumti peshon mbështetja...
Doganat e Maqedonisë së Veriut gjatë vitit të kaluar kanë realizuar të ardhura prej 1,5 miliard euro. Në bazë të pagesës së doganës janë realizuar të ardhura prej 97,72 milion euro, 894 milion nga TVSH-ja, 488 milion euro akciza dhe 12,8 milion euro nga kompensimet tjera”. Këtë e theksoi drejtori...
Fondi monetar ndërkombëtar (FMN) miratoi mbështetje financiare për vendin tonë, përmes Instrumentit për financim të shpejtë, në shumë prej rreth 176 milionë euro, me normë interesi prej 1,5 për qind dhe afat pagese prej pesë viteve. Mjetet e miratuara duhet të ndihmojnë për zbutjen e efekteve negative nga kriza...
Sot në seancë të qeverisë do të shqyrtohet pakoja e dytë e shumëpritur e masave ekonomike. Alsat mëson se rrogat e të emëruarve dhe të zgjedhurve do të zbresin në pagë minimale, kurse nuk do të ketë pagë për anëtarët e komisioneve dhe të bordeve. Qeveria pritet të merr...
Qeveria për momentin ka siguruar thuajse 12 milionë euro për ekonominë, tha ministrja e Financave Nina Angellovska. Por, llogaritjet e para janë se komuniteti i biznesit ka nevojë për 100 milionë euro. Këto para do duhet të sigurohen nga kreditorë ndërkombëtarë dhe biznesmenët do duhet t’i kthejnë me përqindje...
Lëndët e para për përpunimin e maskave mbrojtëse dhe prodhimeve tjera që për momentin janë më të nevojshme, do të lirohen nga pagesa e doganës ose do të ulen pagesat. Ministri i Ekonomisë Kreshnik Bekteshi këtë e paralajmëroi në emisionin Magazina Ekonomike në ALsat. Lista e prodhimeve për të...
Translate »