Nga Azgan Haklaj Nishani merr në nishan Bashën Rruli i Rulit të Arsidit dhe djaloshi i çelur në inkubatorët e m- l dhe i rritur në prehërin e Nexhmie Hoxhës, Besniku "ynë", mesuesi i luhatur dhe zonja anonime nuk mund as të fshijnë, as të mbulojnë me pluhërin e harresën memorien...
Nga Azgan Haklaj Naim Frashëri dishepull i lirisë, apostul i shqiptarizmit, ideolog i Bektashizmit, konstruktor i bashkimit kombëtar, Shtetit Komb të shqiptarëve, arkitekt i doktrinës së integrimit dhe progresit të Shqipërisë midis kombeve të civilizuara Meditim në vitin jubilar të 120- vjetorit të kalimit në amëshim të Bilbilit të Gjuhës...
Nga Azgan Haklaj Partia Demokratike nuk është lopë për t'u mjelë e vreshtë për t'u vjelë Ëndrra e Kreshnik Çollakut për t'u bërë Lalë Krosi do mbetet utopi Historia nuk përsëritet dy herë Çollak Bota është e guximtarëve Dikur ju guxuat si emisar, por mos guxoni sot të godisni vlerat e PD-së Gjuha...
Rexhep Qosja: Turqinë e kemi “Vëlla të madh“ dhe Islamin fe Në një intervistë dhënë gazetës “Express”, Akademik Rexhep Qosja shpjegon fenomenet dhe tendencat politike e kulturore në Shqipëri dhe Kosovë. Ai mes tjerash flet edhe për raportet e shqiptarëve me Turqinë, por edhe për çështjen e religjionit gjegjësisht të...
Sulejman Mehazi Edhe ju do i tregoni vetëdije kombëtare Rexhep Qoses, halli juaj kritikon akademikun më të spikatur shqiptar, vetëdija juaj urrejtëse ndaj shqiptarëve myslimanë është për zhdukjen e popullit tonë. Jo, jo zotëri, neve s'na duhet vetëdije kombëtare e çubrilloviqave që një vit pas largimit të Perandorisë Osmane, më...
Skena politike në Maqedoninë Veriore dhe pozicionit politik, social, ekonomik e kulturor të shqipëtarëve në Maqedoni po fillon të ripërtrihet në fillim vitet ’90. Lëvizjet filluan po këto vite dhe interesimi për të zënë hapsirën politike nga aktorët politik ishte i madh. Gjithëçka që po ofrohej ishte nën diskursin...
Për herë të parë, Maqedonia e Veriut ka shënuar rënie demokratike, përkatësisht gjatë vitit 2019, numri i të vdekurve është 601 herë më i lartë se numri i lindjeve. Kështu thuhet në të dhënat e publikuara nga Enti Shtetëror i Statistikave. Maqedonia e Veriut, tash e disa vjet ka nisur që...
Shkruan Azgan Haklaj Opozita e bashkuar kapë shah - mat Edi Ramën me listat e hapura Epilogu politik i Zhupan Ramës i pashmangshëm Spiropali ka vendosur ta vajtojë vetë Skënderbeun e saj Meditim për amëshimin politik të Edi Ramës  Akrobacia politike e Edi Ramës për të fshehur qëllimin e vertetë të ndryshimeve kushtetuese, me...
Muhamer Pajaziti Shumica e të rinjve sot në Maqedoni janë të pa punë, pa asete pa ndonjë siguri për planifikimin e familjeve të tyre, pa ndonjë ardhme. Ata ëndërrojnë për një makinë të re, brendin e ri të smart telefonave, garderobën e markave të fundit, por kur zgjohen e kanë të...
Nga Azgan Haklaj Trinia e shenjtë e Kombit Shqiptar thirrje shqiptarëve të Malit të Zi Bashkohuni!! Muaji gusht flet me trininë e shenjtë të Kombit Shqiptar. Flet me shpatën ngadhënjimtare të Gjergj Kastriotit mbi hordhitë turke në vitin 1465 në dy fronte, në Bulqizë dhe Kashar, me fjalën e Ideologut të projekteve kombëtare...
Translate »