60 të vdekur dhe 7 mijë persona të infektuar në Zvicër nga koronavirusi

157

Ka mbi 7000 raste me koronavirus në Zvicër, disa prej të cilave ishin fatale. Masat për të luftuar pandeminë po bëhen gjithnjë e më drastike.

Numri i të sëmurëve me koronavirus në Zvicër vazhdon të rritet me shpejtësi: Të dielën në mesditë ka pasur 7 mijë 14 raste të konfirmuara, 901 raste më shumë se 24 orë më herët, njoftoi Zyra Federale e Shëndetit Publik (BAG).

Deri tash 60 njerëz kanë vdekur.

Kantonet e Ticino, Bazelit dhe Vaudit janë më të prekurit. Sipas raportit të situatës së azhurnuar për situatën epidemiologjike të kantonit të Ticino (283.5), incidenca më e lartë (raste në 100,000 banorë) e ndjekur nga kantonet e Vaud (205.8) dhe Bazel (203.8).